مخزن فایبرگلاس

مخزن فایبرگلاس

  • 43

ویژگی‌های مخزن فایبرگلاس شامل صاف و صیقلی بودن آن‌ها است که باعث جلوگیری از رشد جلبک‌ها در آن می‌شود. مخازن فایبرگلاس همچنین قابلیت مقاومت در برابر نور خورشید و خوردگی را دارا هستند. این مخازن از سه لایه شامل لایه داخلی، لایه استحکام و یک لایه سطح بیرونی تشکیل شده‌اند. مواد تشکیل دهنده مخازن فایبرگلاس شامل ترکیباتی از رزین، پلی استر، الیاف شیشه و گاهی ژلکت است. این مخازن به دو دسته تقسیم می‌شوند: مخازن GRP برای نگهداری سیالات در دمای محیط و مخازن SMC برای نگهداری سیالات در دمای پایین. مخازن فایبرگلاس یا GRP مناسب برای ذخیره آب آشامیدنی و سایر سیالات هستند و به صورت عایق (با استفاده از پلی اورتان) و یا غیرعایق تولید می‌شوند. مخازن عایق برای حفظ دمای داخلی مخازن، به خصوص در مناطق با دماهای بالا، مناسب هستند. مخازن فایبرگلاس که برای آب آشامیدنی استفاده می‌شوند، از جنس کامپوزیت تقویت شده ساخته می‌شوند و با استفاده از روش SMC تولید می‌شوند. جنس مخزن با توجه به نوع سیال درون آن ممکن است GRE یا GRVE یا GRP باشد. مخازن فایبرگلاس به صورت مدولار یا استوانه‌ای و به دو صورت یکپارچه (بدون فرج و خلل) و پنلی (با یک رو صاف) طراحی و تولید می‌شوند و قابل نصب در داخل ساختمان، روی سقف، روی زمین و زیرزمین هستند.

ویژگی های مخزن فایبرگلاس

  • به دلیل تولید یک دست (پیچش الیاف) در فشارهای متفاوت، مخزن‌ها استحکام مکانیکی بالایی دارند.
  • می‌توان بخش‌های اتصالی مخزن (ورودی و خروجی) را از جنس‌های مختلف مانند کامپوزیت، پلاستیک و فولاد به صورت فلنج، رزوه و اتصالات دیگر تولید کرد.
  • ساخت مخزن‌ها با توجه به سفارش مشتری امکان‌پذیر است.
  • با استفاده از روش رشته پیچی نسبت به روش جوشی یا دستی، مخزن‌ها شکیل و سبک وزن هستند.
  • در فیلتر شنی و سختی‌گیر آب، استفاده از لایه درونی اف آر پی نسبت به پلی اتیلن، مخزن را در فشار معکوس، بیشتر مقاوم نگه می‌دارد.

خصوصیات کلی مخزن فایبر گلاس

  • این ماده دارای یک سطح مقاومت شیمیایی بسیار قوی است که توانایی مقابله با خوردگی را دارد.
  • علاوه بر این، آن دارای مقاومت دمایی فوق العاده است که می‌تواند در دماهای بالا عملکرد خوبی داشته باشد.
  • این ماده همچنین دارای خاصیت ضد اشعه ماوراء بنفش است و می‌تواند در مقابل اثرات مخرب این نوع اشعه محافظت کند.
  • همچنین، هدایت گرمایی و الکتریکی بسیار پایینی دارد که به معنای کم بودن انتقال حرارت و جریان الکتریکی است.

فروش مخزن GRP

مخزن فایبرگلاس، که به نام مخزن GRP یا کامپوزیتی هم شناخته می‌شود، اکنون یکی از پرکاربردترین مخازن برای ذخیره سیالاتی مانند آب آشامیدنی یا آب استفاده شده در مراکز آتش‌نشانی، بیمارستان‌ها، کشاورزی، نگهداری کودهای مایع و مواد شیمیایی و اسیدی تبدیل شده است. این مخازن به راحتی قادر به نگهداری سیالات در دماهای مختلف و با PH متغیر هستند. علاوه بر این، مخازن فایبرگلاس قابلیت نصب در زیرزمین، سطح زمین، روی سقف یا حتی درون ساختمان را دارند. نسبت به سایر مخازن، مخازن فایبرگلاس مقاومت بالاتری در برابر آسیب‌های محیطی، شرایط آب و هوایی، حرارت، مواد اسیدی، خورندگی و سرما دارند. به دلیل این ویژگی‌ها، مخازن فایبرگلاس بسیار محبوب در بین مصرف‌کنندگان هستند. گروه صنعتی سازه مخزن انواع مخازن فایبرگلاس را در مدل‌های زیر عرضه می‌کند:

  • مخزن SMC فایبر گلاس
  • مخزن GRP فایبرگلاس
  • دمخازن فایبر گلاس دفنی یا زیرزمینی
  • مخازن فایبر گلاس سطحی یا روی زمین

مخزن فایبرگلاس چیست ؟

آب هر روز کمیاب تر و با ارزش تر می شود و به همین دلیل است که دیگر نمی توانیم آن را دور بریزیم حتی اگر کثیف باشد و به همین دلیل توصیه می شود که فاضلاب ها را در بسیاری از فعالیت های دیگر مانند آبیاری از مخزن فایبرگلاس استفاده کنند چرا که با توجه به کمبود روز افزون آب، نگهداری و استفاده مجدد از آن ضروری است. یک مخزن فایبرگلاس می تواند جهت نگهداری فاضلاب یا آب های سطحی در رو یا زیر زمین و بصورت دفنی مورد استفاده قرار گیرد.

 

مخزن فایبرگلاس ذخیره سوخت

سوخت هم یک منبع با ارزش دیگر است که می تواند با ایمنی تمام در یک مخزن فایبرگلاس نگهداری شود بدون اینکه ویژگی های اصلی آن از بین برود یا تغییر کند.بسیاری از صنایع برای تامین سوخت ماشین آلات خود نیازمند نگهداری سوخت هایی مانند نفت و بنزین در مخازن امن هستند.

 

منبع فایبرگلاس ذخیره آب آشامیدنی

آب آشامیدنی، این نوع آب پر کاربرد ترین مایع است که مورد نیاز همه در منزل یا کارخانه یا صنایع است. آب آشامیدنی هم برای مصرف انسان و هم برای فعالیت های مختلف که در آن آب آشامیدنی مورد نیاز است، مانند تمیز کردن و ضد عفونی مواد و غذا باید بصورتی نگهداری شود که نه تنها آلوده نشود بلکه طعم و رنگ آن نیز تغییر نکند.

نمونه ای عالی از مواد کامپوزیتی نسبتاً مدرن است که در سال ۱۹۳۸ ساخته شده است که دارای موادی از کامپوزیت اطلاق می شود.

مخزن فایبرگلاس

که  از دو یا چند جزء متفاوت ساخته شده باشد. این اجزاء معمولا به دو دسته ماتریس و تقویت کننده تقسیم می شوند. ماتریس می تواند پلاستیک یا پلیمر، فلز و یا سرامیک باشد.

 

بیشتر کامپوزیت ها بر پایه پلیمر و تقویت شده با فیبر یا الیاف هستند که به آنها (Fiber Reinforced Plastics) FRP گفته می شود. از شیشه، کربن، آرامید و … می توان به عنوان فیبر و از رزین های حرارتی مانند پلی استر، وینیل استر و یا اپوکسی بعنوان پلاستیک در ساخت کامپوزیت ها استفاده نمود. اگر فیبر مصرفی شیشه باشد به این کامپوزیت GFRP  و یا اصطلاحاًGRP  گفته می شود.

 

همانطور که گفته شد فایبرگلاس یا GRP از یک ماتریس پلاستیکی تقویت شده توسط الیاف پشم شیشه ساخته شده است که به شدت محکم و مقاوم است و می تواند به راحتی با استفاده از فرآیند قالب گیری شکل بگیرد.

کاربرد استفاده از مخزن فایبرگلاس

مخازن مورد استفاده جهت نگهداری انواع مختلف مایعات گرم و سرد با روکش، خواص و اجناس متنوع و چند لایه. قیمت مخزن. تانک تحت فشار بالا از جنس چدن یا آلیاژ های فولاد. تانکرهای GRP یا فایبرگلاس مورد استفاده در پالایشگاه ها و صنایع نفت و گاز. مخازن کامپوزیتی مخصوص نگهداری مایعات خورنده. تانک دوجداره که منبع آب گرم موتورخانه جهت لوله کشی شوفاژ می باشد. تانکرهای افقی مخصوص نگهداری مایعات از جنس پلی اتیلن یا گالوانیزه. تانکر های فلزی نگهداری آب با ارتفاع ۵ متر تا ۵۰ متر.

مزایا و معایب مخزن فایبرگلاس

از مزایای مخزن فایبرگلاس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱ . مقاومت در برابر سرما

۲ . مقاوم در برابر پوسیدگی

۳ .دارای عایق بندی رطوبتی

۴ . از بین رفتن دید کامل برای همسایگان

۵ . عایق حرارتی

۶ . سبک بودن

۷ . نصب آسان

معایب مخزن فایبرگلاس

۱.عایق صوتی مناسبی نمی باشد و در هنگام بارش باران و تگرگ به شدت صدا می دهد.

۲.زرد شدن و تغییر رنگ در برابر تابش مستقیم آفتاب

۳.ترد و شکننده است

۴.مقاوم نبودن در مقابل باد های شدید به دلیل سبک بودن

 ساخت مخزن فایبرگلاس

مخازن که محلی مناسب برای نگهداری سیالات، به خصوص آب و مایعات می باشد، با توجه به نوع مصرف، دارای انواع مختلفی است که با شکل ظاهری گوناگونی نظیر کروی، مکعبی، استوانه ای افقی و یا استوانه ای عمودی به بازار عرضه می شود.

می دانید که مخازن از جنس پلی اتیلن، مناسب ترین مخازن برای نگهداری آب آشامیدنی، مخصوص کشاورزی و آتش نشانی در کارخانه ها و مراکز صنعتی و … به شمار می آمدند. اما امروزه که فایبرگلاس به بازار آمده است، تقاضا دیگر برای مخازن پلی اتیلن چندان زیاد نمی باشد و بیشتر کارفرمایان، بیمارستان ها، کارخانجات و … برای نگهداری و حمل مایعات مورد مصرف خود، تقاضای ساخت مخازن فایبرگلاس را دارند.

در هنگام تولید مخازن فایبرگلاس، اگر مسائلی از قبیل ایزو، استاندارد ها و موارد بهداشتی رعایت شود، مخزن مورد نظر می تواند از کیفیت بالایی بهره مند بوده و فروش خوبی در بازار داشته باشد.

روش ساخت مخازن آب فایبرگلاس بدین صورت است که ورقه های جدا از هم فایبرگلاس که در کارخانه تولیدی تهیه می شود، برای مونتاژ و وصل کردن به هم، به بخش دیگری کارخانه تولیدی رفته و طبق سفارش ساخت مشتری، مخازن شکل اصلی را به خود می گیرند. ورقه های فایبرگلاس سازنده مخزن مورد نظر، اغلب در کارخانه های تولیدی، به مساحت ۱ مترمربع تولید می شوند. اما امکان تولید آن ها در ابعاد نیم متر هم وجود خواهد داشت.

به دلیل اینکه مخازن آب فایبرگلاس، عایق خوبی در برابر حرارت می باشند و سبب می شوند تا آب و هر مایعی که در برای نگهداری یا حمل، در مخزن فایبرگلاس ریخته شده است، دمای اصلی خود را حفظ کند، بسیار مورد توجه مصرف کنندگان مخزن قرار گرفته است.

اطلاعات کلی و جامعی در خصوص روش ساخت مخازن فایبرگلاس در اختیار شما قرار داده شد. اگر شما هم در پی خرید نوعی مخزن برای نگهداری و حمل آب هستید، بهتر است مخزن فایبرگلاس را از کارخانه های تولیدی خریداری کنید که ایزو و استاندارد های لازم را در ساخت و تولید مخازن به کار می گیرند. توجه داشته باشید که نوع مواد اولیه کاربردی در ساخت مخازن آب، سبب می شود که کیفیت مخزن بسیار خوب و یا بد باشد. پس در هنگام خرید، مسائلی از قبیل جنس مواد اولیه را مد نظر قرار دهید.

 



  • تاریخ ارسال : پنج شنبه 19 مرداد 1402 ساعت: 10:22
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

مطالب مرتبط


بخش نظرات این مطلب



برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







ورود کاربران

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضويت سريع

    عضويت سريع

      نام کاربری
      رمز عبور
      تکرار رمز
      ایمیل
      کد تصویری
      چت باکس

      چت باکس


        نام :
        وب :
        پیام :
        2+2=:
        (Refresh)
        پشتيباني آنلاين

        پشتيباني آنلاين

          پشتيباني آنلاين
          آمار

          آمار

            آمار مطالب آمار مطالب
            کل مطالب کل مطالب : 1290
            کل نظرات کل نظرات : 0
            آمار کاربران آمار کاربران
            افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
            تعداد اعضا تعداد اعضا : 0

            آمار بازدیدآمار بازدید
            بازدید امروز بازدید امروز : 6300
            بازدید دیروز بازدید دیروز : 104
            ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 630
            ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 10
            آي پي امروز آي پي امروز : 2100
            آي پي ديروز آي پي ديروز : 35
            بازدید هفته بازدید هفته : 6456
            بازدید ماه بازدید ماه : 6465
            بازدید سال بازدید سال : 16141
            بازدید کلی بازدید کلی : 43562

            اطلاعات شما اطلاعات شما
            آی پی آی پی : 18.223.125.111
            مرورگر مرورگر :
            سیستم عامل سیستم عامل :
            تاریخ امروز امروز :
            تبادل لینک هوشمند

            تبادل لینک هوشمند

              تبادل لینک هوشمند

              برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان شرکت طراحی سایت و سئو تبریز وبسایت و آدرس tabrizwebsite.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






              خبرنامه

              خبرنامه

                براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



                آخرین نطرات کاربران

                آخرین نطرات کاربران

                  درباره ما

                    شرکت طراحی سایت و سئو تبریز وبسایت
                    خوش آمدید

                  کلیه ی حقوق مادی و معنوی سایت مربوط به شرکت طراحی سایت و سئو تبریز وبسایت بوده و کپی برداری از آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.
                  قالب طراحی شده توسط: تک دیزاین و سئو و ترجمه شده و انتشار توسط: قالب گراف